تبیان، دستیار زندگی
یک نویسنده و منتقد ادبی می گوید: کتاب «نرگس» اثری واقع گرایانه و جستجوگرانه است و وجود قهرمان نوجوان در داستان از امتیازات دیگر این کتاب است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کتاب نرگس اثری واقع گرایانه است

یک نویسنده و منتقد ادبی می گوید: کتاب «نرگس» اثری واقع‌گرایانه و جستجوگرانه است و وجود قهرمان نوجوان در داستان از امتیازات دیگر این کتاب است.

بخش ادبیات تبیان
کتاب نرگس اثری واقع گرایانه است

محمدرضا شرفی در نشست نقد و رونمایی از کتاب نرگس نوشته رحیم مخدومی در یادمان شهدای هفتم تیر اظهارداشت: شخصیتی که در این کتاب وجود دارد به گونه ای است که مخاطب با وی همزادپنداری می‌کند و برای او باورپذیر است.

وی از ظرافت و هوشمندی قلم رحیم مخدومی سخن گفت و افزود: وجود دو شخصیت اصلی از ویژگی‌های تمایز و برتری این اثر با سایر داستان ها است که سبب شده نگاه جنسیتی کنار رود و مخاطب دختر و پسر نوجوان، داستان را با جدیت پیگیری کند.

این منتقد ادبی همچنین گفت: نویسنده حرف اصلی کتاب یعنی مفهوم انقلاب و دفاع اسلام را به جای تشریح در پوسته داستان به صورت غیرمستقیم در شخصیت نرگس متبلور می کند و اسماعیل شخصیت اصلی داستان در مقام دفاع از نرگس که در حقیقت همان اسلام هست، برمی‌آید که سبب میشود مفهوم ارزشی انقلابی گری و لزوم دفاع از اسلام برای قشر مخاطب قابل درک باشد.

مخدومی در رمان«نرگس» ماجرای اسماعیل را شرح می‌دهد که خواهرش نرگس به دلیل محجبه بودن از مدرسه اخراج شده است. او به هر دری که می‌زند، نمی‌تواند خواهرش را به مدرسه بفرستد؛ حتی به سر کار می‌رود تا بتواند برای نرگس معلم خصوصی بگیرد. اما این تنها دغدغه اسماعیل نیست. او از یک سو دایی روحانی‌ای دارد که مدام در تعقیب و گریز با نیروهای ساواک است. از سوی دیگر، پدر اسماعیل و خود او به دلیل فعالیت‌های انقلابی دستگیر می‌شوند؛ وقتی هم که پدرش به زندان می‌افتد، تامین معاش خانواده بر دوش اسماعیل می‌افتد. ولی همه این اتفاقات، به همراه شهادت دایی و یکی از معلمان مدرسه، او را مصمم‌ می‌کند که حتی بیش از گذشته به مبارزه و تلاش برای فرستادن نرگس به مدرسه، بپردازد.

او به جز پخش اعلامیه‌های انقلابی، در محیط مدرسه هم برای شوراندن بچه‌ها علیه کادر طاغوتی مدرسه کوتاهی نمی‌کند. چنانچه در پایان داستان، خانم فرحزاد معلم بی‌حجابی که اعتقادی هم به انقلاب نداشته است با روسری به مدرسه می‌آید.

اولین نشست از سلسه نشست های نقد و رونمایی کتاب به همت مرکز فرهنگی شهدای سرچشمه و مرکز رسانه ای شیرازه در یادمان شهدای هفتم تیر برگزار شد.


منبع: ایرنا