تبیان، دستیار زندگی
رئیس هیات علمی جشنواره داستان کوتاه خاتم می گوید: ما با فقر جدی در عرصه های گوناگون هنری به ویژه ادبیات داستانی با موضوع پیامبر(ص) مواجه هستیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فقر ادبیات داستانی در موضوع پیامبر اکرم(ص)

رئیس هیات علمی جشنواره داستان کوتاه خاتم می گوید: ما با فقر جدی در عرصه های گوناگون هنری به ویژه ادبیات داستانی با موضوع پیامبر(ص) مواجه هستیم.

بخش ادبیات تبیان
محمدرضا سنگری

محمدرضا سنگری شامگاه دوشنبه در آیین رونمایی از کتاب خاتم در فروشگاه مرکزی شهر کتاب با بیان اینکه از میان 900 اثر ارسال شده به جشنواره داستان کوتاه خاتم تنها 10اثر برگزیده در قالب کتاب منتشر شده، گفت: این نشان دهنده کم کاری و فقر ما در حوزه ادبیات داستانی برای پرداختن به موضوع پیامبر اکرم(ص) است.

سنگری نگاه مناسبتی به پیامبر(ص) در ایام ولادت و وفات، برخورد انفعالی و رقابتی در زمان توهین کشورهای اروپایی به ساحت پیامبر اکرم(ص) و عکس العمل ما نسبت به این اقدام را از نگاه های رایج جامعه نسبت به پیامبر اکرم(ص) عنوان کرد و گفت: همچنین نگاه تاریخی به پیامبر(ص) که ایشان را تبدیل به پیامبر تاریخی کرده و در این حوزه شاهد آثار بازنویسی و اندکی بازآفرینی هستیم و نگاه اسوه ای به حضرت محمد(ص) که در زندگی امروز ما جاری است و در اکنون ما حضور دارد نیز از دیگر نگاه های رایج نسبت به پیامبر اکرم(ص) در جامعه است که در جشنواره خاتم تلاش کردیم به این نوع نگاه نزدیک شویم.

وی اظهار کرد: جشنواره داستان کوتاه خاتم با این هدف شکل گرفت که آیا داستان کوتاه، قالب مناسبی برای پرداختن به موضوع پیامبر(ص) است و یا از قالب های دیگر هم باید در این حوزه استفاده کنیم.

این نویسنده و پژوهشگر با تاکید بر ایجاد فضاسازی و فرصت سازی برای خلق آثاری در حوزه ادبیات دینی و به خصوص حضرت محمد(ص) اظهار کرد: متاسفانه ترس پنهان از نو نوشتن وجود دارد و برخی جرات نمی کنند که نگاه تازه و متفاوتی نسبت به موضوعات مختلف داشته باشند که باید این جرات را با ایجاد فضا و شرایط لازم فراهم کرد و امیدوارم جشنواره داستان کوتاه خاتم چنین شرایطی را برای نویسندگان ایجاد کند.

سنگری گفت: باید شرایطی فراهم شود که آثار نخستین جشنواره داستان کوتاه خاتم در حضور نویسندگان این آثار مورد نقد و بررسی قرار گیرد تا زمینه برای رشد آنان فراهم شود.


منبع: ایرنا