تبیان، دستیار زندگی
ده ها نویسنده ی آمریکایی از جمله استفان کینگ و جویس کرول اوتس در صفحه های فضای مجازی خود به انتقاد از سیاست های نژادپرستانه دونالد ترامپ پرداخته اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حمله نویسندگان به سیاست‌های ترامپ

ده‌ها نویسنده‌ی آمریکایی از جمله استفان کینگ و جویس کرول اوتس در صفحه‌های فضای مجازی خود به انتقاد از سیاست‌های نژادپرستانه دونالد ترامپ پرداخته‌اند.

بخش ادبیات تبیان
ده‌ها نویسنده‌ی آمریکایی از جمله استفان کینگ و جویس کرول اوتس در صفحه‌های فضای مجازی خود به انتقاد از سیاست‌های نژادپرستانه دونالد ترامپ پرداخته‌اند.

هنوز ده روزی از شروع کار دونالد ترامپ در مقام ریاست‌جمهوری ایالات متحده‌ آمریکا نگذشته است که واکنش نویسندگان نسبت به تصمیم‌های بحث‌برانگیز او روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

این واکنش‌ها تنها دستورات اجرایی کاخ سفید را نقد نمی‌کنند بلکه از سرعت فرمان‌ها و احکام صادرشده نیز شگفت‌زده شده‌اند.

ترامپ از لحظه‌ی وارد شدن به کاخ سفید تاکنون سیاست‌هایی را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرده که نه تنها واکنش منفی شهروندان آمریکایی را به دنبال داشته که نویسندگان و هنرمندان آمریکایی نیز به انتقاد از آن پرداخته‌اند.

جویس کَرول اوتس، نویسنده‌ی 78 ساله‌ی آمریکایی، در توئیترش نسبت به سیاست ترامپ برای ساختن دیواری مرزی بین آمریکا و مکزیک واکنش نشان داد.

او سیاست دیوارکشی ترامپ را که قرار است مانعی برای ورود مکزیکی‌ها به آمریکا شود «حُقه»ای دانسته که باعث «تحریک مردمان زودباور» می‌شود ولی به گفته‌ی او در نهایت چیزی که از آن به دست می‌آید نفرت است.

کَرول اوتس از نویسندگان سرشناس آمریکایی‌ست و رمان‌ها و داستان‌های متعددی از او به فارسی ترجمه شده است.

قرار است به زودی نیز ترجمه‌ی رمانی از او با عنوان «قربانی» با برگردان علی قانع در انتشارات چترنگ منتشر شود. «قربانی» رمانی پلیسی به حساب می‌آید که روی مسئله‌ی نژادپرستی در آمریکا انگشته گذاشته است.

نویسنده‌ی دیگری که به سیاست‌های ترامپ حمله کرد استفان کینگ بود. او نیز روز گذشته در توئیترش نوشت «زشت‌ترین هفته‌ی نخست کاری یک رئیس‌جمهور در تاریخ جمهوری آمریکا».

کینگ در روزهای رقابت‌های انتخاباتی نیز به شدت از نامزدی دونالد ترامپ انتقاد کرده بود و به انحای مختلف آن را منکوب می‌کرد.

این نویسنده‌ی آمریکایی در تازه‌ترین رمانش با عنوان «پایانِ کشیک» نیز سعی کرده است خطر ترامپ را با زبان داستان به آمریکایی‌ها گوشزد کند. او ترامپ را با شخصیت منفی رمانش که یک جانی است مقایسه کرده بود و در پیامی در صفحه‌ی توئیترش نوشته بود «به ‌زودی یک نماینده نازک‌نارنجی نژادپرست خواهید داشت که رفتارش شبیه بچه‌های سه ‌ساله است.»

استفان کینگ دهه‌ها رمان نوشته که اغلب‌شان در ژانر وحشت است. از بسیاری از آنها ـ «مسیر سبز»، «رهایی از شائوشنگ» و «مه» ـ اقتباس‌های سینمایی شده است.

علاوه بر این دو نویسنده‌ی سرشناس آمریکایی ده‌ها نویسنده‌ی دیگر آمریکایی نیز به سیاست‌های اجرایی چند روز اخیر ترامپ واکش نشان دادند.

نیکولا یون، از نویسندگان جوان آمریکایی، که رمانی از او با عنوان «خورشید نیز یک ستاره» است به زودی در ایران منتشر می‌شود در صفحه‌ی توئیترش نوشت «من یک مهاجرم و فرزند یک مهاجرم. همسرم نیز فرزند یک مهاجر است.»

کاخ سفید چند روز پیش آیین‌نامه‌ای را ابلاغ کرد که بر اساس آن شهروندان هفت کشور از جمله ایران به مدت سه ماه اجازه‌ی ورود به خاک آمریکا را ندارند و روند صدور ویز متوقف شده است.


منبع: ایبنا