تبیان، دستیار زندگی

ادبیات وضعیت خوبی دارد

ناهید طباطبایی می‌گوید: ادبیات از وضعیت خوبی برخوردار است؛ از نظر کمیت تعداد کتاب‌ها بیشتر شده، همچنین کتاب‌ها کیفیت‌ خوبی هم داشتند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ناهید طباطبایی

این‌ داستان‌نویس در ارزیابی خود از وضعیت ادبیات در سال جاری اظهار کرد: ادبیات در سال جاری از وضعیت خوبی برخوردار بوده است. علی‌رغم تعداد زیاد کتاب‌های چاپ‌شده‌، آن‌هایی که کیفیت بهتری داشتند به چشم آمدند. با توجه به این‌که داوری چند جشنواره را  نیز برعهده داشتم و مجموعه داستان‌ها را خواندم، کیفیت داستان‌های کوتاه نیز بهتر شده است.

او سپس بیان کرد: میل به نوشتن رمان افزایش یافته است. با انواع مختلفی از تکنیک‌ها، سوژه‌ها و فکرهای نو روبه‌رو هستیم و نویسنده‌ها به سمت حرفه‌ای شدن پیش می‌روند که به نظرم می‌توانند جریان‌ جدیدی را در آینده  شکل دهند.

طباطبایی  همچنین گفت: فکر می‌کنم ناشران چندان راضی نباشند. پایین آمدن قدرت خرید مخاطبان حتما در بازار کتاب تاثیر گذاشته و شاهد فعالیت ناشران برای فروش بهتر در این بازار کساد هستیم.

او درباره جایزه‌های ادبی نیز اظهار کرد: جوایز مختلفی برای داستان و رمان برگزار می‌شود و روز به روز هم بر تعداد آن‌ها اضافه می‌شود؛ جوایز دولتی، نیمه‌دولتی و خصوصی. به نظر من جوایزی که اعتبار خوبی به دست آورده‌اند و طبعا شامل جوایز خصوصی می‌شوند، در معرفی و عرضه کار نویسندگان بسیار تاثیرگذار هستند.

این نویسنده افزود: اعتبار این جوایز به خاطر داوران منتخب ایشان است؛ داورانی که از میان افراد باتجربه و باصلاحیت، بدون گزینشی خاص، به کار داوری گرفته می‌شوند.

این نویسنده درباره بهترین و بدترین خبری که در سال ۱۳۹۶ در حوزه ادبیات شنیده است، بیان کرد: بهترین خبر برای من ترجمه «چهل‌سالگی» به زبان انگلیسی و عرضه آن از طریق آمازون بود. درباره بدترین خبر، خبر بد زیاد بود، نمی‌دانم کدام را بگویم.

او در پایان این کتاب‌ها را برای مطالعه پیشنهاد کرد: رمان «ناتمامی» از زهرا عبدی، «تپه خرگوش» از علی‌اکبر حیدری و «باران بمبئی» از پیام یزدانجو.

منبع: ایسنا