تبیان، دستیار زندگی

"تاثیر عرفان بر ناخودآگاه هنرمند ایرانی" شاپور جورکش آماده انتشار

شاپور جورکش از انتشار سه کتاب و تجدید چاپ چند اثرش گفت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 

  شاپور جورکش شاعر

  شاپور جورکش شاعر، پژوهشگر ادبی و مترجم، درباره آثار جدیدی که در دست چاپ و نشر دارد توضیح داد: کتاب "تاملاتی بر عرفان: تاثیر عرفان بر ناخودآگاه هنرمند ایرانی" شامل هشت مقاله است که برخی از آن‌ها قبلا در مطبوعات منتشر شده‌اند.

او افزود: محور فکری این مجموعه، هنرمند ایرانی است اغلب به دلیل این که محتوای عرفانی بخش عمده‌ای از ذخیره ذهنی اوست، اندیشه‌گری نمی‌کند و بیشتر اوقات دچار ایستایی فرهنگی است.

جورکش با بیان این که کتاب "الفبای داستان در عمل" نیز آماده چاپ است ولی هنوز به ناشری سپرده نشده، گفت: این اثر گزینه داستان و نقد داستان ترجمه شده توسط خودم است که بر برخی از این داستان‌ها نقد و تفسیری هم افزوده‌ام.

او همچنین از آماده‌سازی کتاب "کارگاه شعر" خبر داد و افزود: مجموعه‌ای است دربرگیرنده 30 مقاله درباره شعر امروز و مسایلی که شعر سنتی را به بن‌بست کشانده بود. این کتاب، مباحثی را با مخاطب در میان می‌گذارد که در کلاس‌های تدریس ادبیات معاصر و یا با هم‌اندیشی شاعران و پژوهشگران دیگر به بحث گذاشته‌ام. قبلا بیست مقاله از این سلسله مقالات در هفته‌نامه "خبر" چاپ شده است.

جورکش از چاپ ششم کتاب "درآمدی تاریخی بر نظریه ادبی: از افلاتون تا بارت" نوشته ریچارد هالند گفت که توسط گروه ترجمه شیراز به فارسی برگردانده شده و تصریح کرد: این اثر که توسط نشر چشمه به چاپ می‌رسد جزو کتاب‌های درسی دانشگاهی است و نقد ادبی جهان را از دیدی شرقی - غربی روایت می‌کند.

همچنین چاپ دوم دفتر شعر "نام دیگر دوزخ"، این شاعر نیز به زودی توسط نشر سیب سرخ در بازار کتاب عرضه خواهد شد. این اثر قبلا توسط نشر آگه چاپ و برنده جایزه "کارنامه" شده است.

جورکش توضیح داد: کتاب دیگری که توسط نشر سیب سرخ در دست چاپ است، "خرگوش‌ها و ستاره" نام دارد که این بار به شکل دو زبانه انتشار می‌یابد. نسخه فارسی این کتاب قبلا از سوی نشر ابتکار چند بار بازنشر شده. بعد از تعطیلی ابتکار قرار بود نشر ابتکارنو آن را منتشر کند. اما سال‌ها گذشت و از باز نشر خبری نشد و تلاش من و نشر سیب سرخ برای دسترسی به مدیر انتشارات ابتکارنو به جایی نرسید.

او که در زمینه شعر دو دفتر شعر "هوش سبز" و "نام دیگر دوزخ" را به فاصله 10 سال منتشر کرده، برای دفتر سوم به نام "سوگ‌خند و شعرهای دیگر" هنوز با ناشری جهت چاپ صحبتی نداشته است. "سوگ‌خند و شعرهای دیگر" منظومه سوم شاپور جورکش به یاد زنده‌یاد عمران صلاحی سروده شده است.

دفترهای دیگری از این نویسنده شامل شعر، داستان و نمایشنامه مختص کودکان آماده چاپ هستند که عمده آن‌ها در دهه پنجاه نوشته شده‌اند ولی هنوز منتشر نشده‌اند.

شاپور جورکش منتقد ادبی، شاعر، مترجم و نمایشنامه‌نویس در سال ۱۳۲۹ در شهر فسا از توابع استان فارس به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا دریافت مدرک فوق‌لیسانس زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه شیراز ادامه داده است.

معروف‌ترین کتاب جورکش "بوطیقای شعر نو" نام دارد که با رویکردی جدید و تازه شعر و شاعری نیما یوشیج را بررسی می‌کند.

منبع: هنر آنلاین